Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgelbustocht Rotterdam zuid

9 september @ 09:00 - 18:00

Orgelbustocht Rotterdam Orgelstad 2023

 

Op 9 september 2023, Open Monumentendag en Nationale Orgeldag, vindt er een orgel-bustocht plaats aan de zuidkant van Rotterdam. Rotterdam Zuid blijft altijd wat in de schaduw ten opzichte van de noordkant van de Maas en juist daarom organiseert Rotterdam Orgelstad deze orgel-bustocht naar meerdere interessante orgels ‘op zuid’.

We worden gereden door een historische bus van het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum. We zullen vier kerken en orgels bezoeken. De orgels worden steeds gepresenteerd en vervolgens wordt er een concert gegeven van ongeveer 40 minuten door Matthijs Breukhoven en Gerard Verweij.

De eerste locatie is de Adriaen Janszkerk in Rotterdam IJsselmonde. Hier staat een orgel van Van den Haspel, Schölgens en Van der Weijde (II/P 18). Hier zal Duitse en Nederlands romantische muziek gespeeld worden.

 

De tweede locatie is de Eben-Haëzerkerk in Pernis. Op het orgel van Standaart (III/P 39) spelen de organisten muziek uit de Franse barok en de Franse en Britse romantiek. Uiteraard zal muziek van Reger niet ontbreken.

 

De derde locatie is de Dorpskerk van Rhoon. Het Van Vulpen orgel (II/P 19) zal worden gepresenteerd met muziek uit de Duitse Barok.

De laatste locatie is de Oude Kerk in Rotterdam Charlois (II/P 21). Op het Hess orgel spelen de organisten muziek uit diverse stijlperioden.

De orgel-bustocht vangt aan om 9:30 en de opstapplaats is NS-station Rotterdam Lombardijen. Rondom het station kunt u gratis parkeren. We verwachten rond 18 uur weer bij het station terug te zijn.

 

Aanmelden voor deze orgel-bustocht kan via https://oudekerkcharlois.nl/product/orgelbustocht/

De kosten zijn €40,- voor donateurs van Rotterdam Orgelstad en €50,- voor niet-donateurs.

Koffie, lunch en een afsluitende borrel zijn hierbij inbegrepen.

Gegevens

Datum:
9 september
Tijd:
09:00 - 18:00